Сайтът за комуникация с приятели и онлайн запознанства Facebook ще създаде център за международни операции в Дъблин, обявиха днес високопоставени представители на
компанията, цитирани от Ройтерс.

"След като проучихме различни места в региона, решихме, че Ирландия е най-доброто място за изграждането на новата ни централа", заяви в комюнике главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг.

Новият център в Дъблин ще извършва редица онлайн технически продажби и услуги за потребителите на Facebook в Европа, Близкия изток и Африка, сочи комюникето, без да разкрива допълнителни подробности за сумата, която ще бъде инвестирана, предаде ДПА.

Очаква се в офиса в Дъблин да бъдат открити 70 работни позиции, съобщи говорител на ирландското министерство на предприятията, търговията и заетостта.

Според вицепремиера на Ирландия Мери Кахлън този ход е "огромно признание, че Ирландия може да задоволи нуждите на такива силно иновативни и технологично напреднали компании, които правят сериозни инвестиции".

Facebook, чиято сегашна централа е в Калифорния, бе открита през 2004 г. и има над 110 млн. активни потребители.

Хората използват уебсайта, за да разменят снимки и да уведомяват свои приятели, роднини и колеги за събитията в живота им.

Източник: БТА