У нас в курорта Слънчев бряг цяла алея край морето е била продадена за жълти стотинки. Това откриха проверяващи от икономическото министерство. В момента се прави цялостен одит на сделките в Слънчев бряг.

Преди две години от крайбрежната алея в Слънчев бряг е отцепен парцел от 480 квадратни метра, който след смяна на статута е продаден на три частни фирми. Така пешеходната зона, на метри от морето, е застроена с павилиони и търговски обекти.

"Това, което направи впечатление на проверяващите, е, че купувач на единия парцел е Петя Бакалова, която е служител на дружеството, която все още е служител на дружеството, но в момента е в отпуск по майчинство", обясни изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Мария Михалева.

Фирмата на 30-годишната жена е платила 42 000 лева за 120 кв. м. от алеята. По толкова е излязло мястото и за другите две фирми.

От предишното ръководство на Слънчев бряг отказаха коментар пред камера. Бившият изпълнителен директор Малина Стратиева коментира единствено, че е продадена не пешеходна алея, а така наречените "джобове" край нея, върху които по-късно фирмите са поставили павилиони.

Друг договор със съмнения за злоупотреби е за продажбата на бившия супермаркет в центъра на Слънчев бряг - базар "Палма".

След вътрешния одит на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предстои проверка на финансовото министерство за това как са изразходвани над 200 млн. лева от приватизацията на Слънчев бряг. Очакванията са да бъдат осветени и други сделки, ощетили дружеството.

Източник: bTV