Ланс Армстронг се опитва да постигне финансово споразумение с един от бившите си спонсори, за да избегне съдебни дела, които ще са насочени към неговите активи, пише Селена Робъртс в новия й спортен сайт Roopstigo.

Доскоро Армстронг и неговите адвокати бяха непоколебими по отношение на опроверженията на обвиненията в използване на допинг. Многото доказателства, публикувани срещу него от щатската антидопингова комисия, вероятно ще окуражи бившите му спонсори да се опитат да си върна част от парите, които са плащали на Армстронг през годините.

Най-малко един от бившите му съотборници - Флойд Ландис, също го съди.

Личното състояние на Армстронг се оценява на около 125 млн. долара, така че той разполага с достатъчно средства, за да се опитат да му вземат част от тях.

Адвокатите на Армстронг наскоро са се срещнали с SCA Promotions, компанията, която заведе дело срещу него, опитвайки се да избегне плащането на 5 млн. долара бонус за добро представяне, след като допинг обвиненията срещу него се появиха за първи път. Двете страни по делото постигнаха споразумение и SCA плати на Армстронг парите, но сега си ги иска обратно.

Наскоро адвокатите на Армстронг са се срещнали с SCA и са предложили извънсъдебно споразумение на стойност 1 млн. долара. От SCA са се изсмели на офертата и искат 11 млн. долара, колкото Армстронг е заработол за победите си през 2002, 2003 и 2004 г.

Бившият съотборник на Армстронг Флойд Ландис пък заведе дело срещу него през 2010 г. Тук става въпрос за 30 млн. долара, които U.S. Postal Service е платила на Армстронг. Ландис може да получи 20-30% от парите, които бъдат присъдени след делото.