Силното понижение на щатските индекси след президентските избори доведоха до това много от компаниите във водещите щатски индекси да преминат на така наречената „свръхпродадена“ територия.

Цели 23 от 30-те компании компоненти на Dow Jones са на „свърхпродадена“ територия, според проучване на финансовото издание bespokeinvest.com.

Най-продадени, или най-отдалечени от 50-дневната си пълзяща средна величина, са акциите на Chevron (CVX), Disney (DIS), United Health (UNH), Microsoft (MSFT), Procter & Gamble (PG), Wal-Mart (WMT) и Exxon Mobil (WMT).

Само три компонента на индекса са над 50-дневната си SMA - Boeing (BA), Bank of America (BAC) и Home Depot (HD). Последната компания на практика е в свръхкупената територия, след като акциите й се представиха добре вчера.

Индексът Dow е едва с 4% нагоре към днешна дата, като все повече и повече компоненти от индекса преминават на отрицателна за годината територия.

Акциите на 10 компании от индекса са регистрирали спадове от началото на годината, като с най-много са поевтинели технологичните компоненти в показателя - Hewlett Packard (HPQ) надолу с 48.6% и Intel (INTC) с понижение от 16.5%.

Третата най-зле представяща се компания е McDonald's (MCD) с понижение от 15%.

На противоположния фронт акциите на Bank of America (BAC) се търгуват с ръст от 66% от началото на годината, но само при 9.24 долара за акция, което отрежда втората най-малка тежест на компанията в индекса след тази на Alcoa (AA).