Петзвезден лукс в голям европейски хотел на цена по джоба на всеки! Възможно ли е това? Положителен отговор дава сайтът trivago.de, показвайки десет изящни петзвездни хотела в едни от най-големите европейски градове на невиждано ниски цени.

Всички тези хотели предлагат изключително добро качество за още по-добра цена и са оценени отлично и от посетителите си.

Забележителности, изложби, мюзикъли… Сивата и хладна есен е идеалното време за вълнуващи екскурзии заради значително по-ниските цени. Не е нужно да се задоволявате с третокласен хотел, дори когато бюджетът за пътуването ви не е огромен!

Цените за нощувка започват от 27 евро на човек - само трябва да знаете къде!

Хотел Boscolo, Будапеща, Унгария

Искате лукс? Тогава пренощувайте тук по време на следващото си пътуване и спестете много! Една нощ в тази стая в прекрасния хотел в Будапеща струва само 34 евро!

Хотел Real Palácio, Лисабон, Португалия

Луксозният хотел в центъра на португалската столица Лисабон се намира зад фасадата на дворец от ХVІІ век и събира в себе си комбинация от модерни удобства и носталгичен чар.

Стаите и лоби барът са декорирани в топли бежови цветове и са оборудвани с тежки завеси. Хотелът е на разположение от 27 евро на човек за нощувка в двойна стая.

Хотел Rialto, Варшава, Полша

Хотелът е в близост до много атракции и забележителности, като колоната на Сигизмунд в историческата част на града. На влизане в хотела гостите са посрещнати в обстановка изцяло в червено и бяло.

Точно до традиционния полски ресторант се намира и уютно помещение, в което може да се пуши. Нощувка може да се резервира на цени от 31 евро на човек, включваща закуска.

Hilton Helsinki Strand, Хелзинки, Финландия

Директно на финландската част на Балтийско море се намира Хилтън. Ресторантът му предлага уникална гледка към морето, а посетителите му могат да се насладят на финландски специалитети, като например осолена сьомга.

Посетителите, отседнали тук, пренощуват в просторни стаи в морски и пясъчни цветове или топли земни тонове. Цената на човек за една нощ е от 45 евро.

Хотел Okura, Амстердам

Тихи и спокойни нощи с изглед към Амстердам - това може да очаквате като гости на този хотел. В гурме ресторанта Сiel bleu пък сервират традиционна френска кухня, а в Yamazato - японски ястия.

Хотелът е в близост до известни забележителности като къщата на Ане Франк и църквата Oude Kerk. Цената за нощувка е 49 евро на човек.

Хотел Pullman Cologne, Кьолн, Германия

Хотелът е с централно местоположение и е идеална отправна точка за разглеждане на града. Най-интересното при него е ресторантът на дванадесетия етаж с прекрасна гледка към Кьолнската катедрала.

Кьолнските забележителности могат да бъдат видени и от светлите хотелски стаи на цени от 48 евро на човек.

Хотел Hoffmeister, Прага, Чехия

В подножието на старите стълби на замъка и в близост до историческия център на Прага се намира този елегантен хотел. В стаите, както и в ресторанта, доминират белият и бежовият цветове.

Характерна особеност на хотела е неговият спа център, чиято турска баня се намира в пещера от ХІІ век. Стаите започват на цени от 35 евро на човек, включително закуска.

Хотел Boscolo, Будапеща, Унгария

Хотелът с мраморни и бронзови украси се намира точно на вътрешния околовръстен път, така че всички търговски улици, както и река Дунав, са на няколко минути път.

Вътре в историческата къща има бронзови скулптури и стари стенописи. Цените са от 34 евро на човек.

Хотел Silken Puerta América, Мадрид

Дизайнерският хотел е добра отправна точка за посещение на двореца на испанското кралско семейство. Всеки от дванадесетте етажа на хотела е проектиран от известни художници.

В индивидуално проектираните стаи ще намерите пъстроцветни тапети, червени килими и дори кръгли легла! Една такава стая може да бъде ваша за една нощувка на цена от 43 евро.

Хотел Stanhope, Брюксел, Белгия

Хотелът е централно разположен в близост до кралския дворец, до Grand Place и до Нотр Дам. Посетителите могат да си закупят антики и други сувенири от седмичния пазар за антики.

В градината на Brighton Restaurant през лятото може да се насладите на леки, френски кулинарни творения. Цените са от 33 евро на човек.

Kempinski Hotel Bristol, Берлин, Германия

В центъра на Берлин, а именно на известната търговска улица Курфюрстендам, се намира хотелът Kempinski Bristol. В Restaurant Reinhard’s гостите могат да се насладят на креативна кухня, вдъхновена от Франция.

Стаите са декорирани в тъмнокафяво и бежово, оборудвани са с удобни легла и изключително изискани мебели. Можете да резервирате нощувка в хотела на цена от 44 евро на човек.