Ограниченията за продажба на бензин и дизел в Ню Йорк, въведени след урагана "Санди", вече са отменени. По думите на кмета Майкъл Блумбърг, 85% от бензиностанциите на територията на мегаполиса, вече работят в нормален режим.

"Отменихме ограничението, защото в момента градът не изпитва недостиг на горива. Запасите от бензин и дизел започват бавно, но стабилно да се увеличават", каза Блумбърг, цитиран от БГНЕС.

Ограниченията за продажба на горива в Ню Йорк бяха въведени на 9 ноември. В съответствие с това автомобилите зареждаха през ден - на четни дати тези с четни последни цифри на номерата, а на нечетен ден - нечетните.

Въпреки безпрецедентната мярка, никой от нюйоркчани не протестира срещу нея, като водачите на автомобили чинно се редяха на километрични опашки на бензиностанциите.

Ограниченията се наложиха заради намаленото производство или пълното му преустановяване в местните петролни рафинерии заради "Санди", ударил Източното крайбрежие на САЩ. Ураганът причини смъртта на 113 души на територията на щат Ню Йорк и нанесе икономически ущърб за над 50 млрд. долара.