От КАТ очакват над 300 хил. автомобила да напуснат София в края на седмицата. Както всяка година преди празниците, трафикът ще бъде натоварен, а това създава предпоставки за инциденти по пътищата.

Автомобилният състезател Димитър Илиев отдава повечето инциденти през зимата на слабото сцепление и рязката промяна на температурите. Той призова водачите към сериозно отношение и максимална концентрация по време на шофиране.

Всеки шофьор е наясно с факта, че за да се чувства сигурен на пътя през зимата, са нужни гуми в отлично състояние. Останалото е въпрос на умения.

Според статистиката, близо 90% от инцидентите през зимата са вследствие на несъобразена скорост. За много обаче не е ясно каква по дефиниция е съобразената скорост.

Според специалистите, съобразената скорост е тази, с която водачът успява да реагира адекватно при всяка ситуация, подчертава ТВ7.

Всеки шофьор с опит ще ви каже едно нещо – никога не намалявай, като натискаш спирачката на колата, винаги използвай скоростния лост и чрез превключване на предавките, убий скоростта на автомобила.