В случай че опашката за тоалетната се бави, вероятно се дължи на спираща дъха гледка.

Поне в случая с лондонския небостъргач The Shard е така.

Днес, на първи февруари, той отваря новата платформа за наблюдение, наречена "The View from The Shard", на височина от 244 метра. Вижте какво ви очаква там:

Посетителите на тоалетните на 68ми етаж в най-новия лондонски небостъргач "The Shard" имат изглед към целия град. Тоалетните са част от платформата за наблюдение "The View from The Shard" и се намират на височина от 236.5 метра над земята.

Действително тоалетните за посетителите са на партерния етаж на небостъргача, а тези са само за "извънредно положение", но кой не би инсценирал едно такова положение, за да се наслади на гледката?

Писоарите също предлагат подобна гледка от френските прозорци. Как можеш да се концентрираш върху работата си в такъв случай?

Наблюдателната платформа се разпростира на три етажа. Най-високата точка, достъпна за хората, е на 72-ри етаж с височина 244 метра. В горната част на кулата, от 73ти етаж нагоре, са разположени техническите съоражения и съответно тези етажи не са достъпни за туристи.

На 68ми, 69ти и 72ри етаж се намира платформата за наблюдение, от която да се насладите на 360-градусова гледка към британската столица. Тук можете да видите до 64 километра в далечината!

Даже внушителната катедрала "Св. Павел" изведнъж изглежда много малка, погледната от толкова високо.

Дори Tower Bridge се вижда с различни очи – колите по моста изглеждат почти като детски играчки.

Хората на земята изглеждат като мравки от там.

Кажете "зеле"! Изгледът към Лондон вече е популярен фон за снимки.

Изгревът над Лондон: тази гледка вероятно е известна само на работниците на небостъргача, тъй като платформата за наблюдение отваря всеки ден в 9.

Море от светлини на хоризонта: гледката от платформата през нощта. До 22 ч. посетителите могат да се насладят на тази панорама.

На така наречените дигитални телескопи човек може да разгледа забележителностите наоколо през увеличен обектив.

Синьо небе, слънце: при хубаво време слънцето се пречупва в горната стъклена кула.

Острите сенки на високата сграда през средата на течението на река Темза във финансовия квартал.

Тази панорамна гледка обаче не е никак евтина: дневният билет за възрастни е 36 евро, а ако си го купите предварително онлайн, спестявате 6 от тях.