Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) публикува дисциплинарните наказания в службата през последните две тримесечия.

"Надяваме се, че публикуването на тази информация на тримесечна основа ще накара служителите и техните началници да си вземат поука, че така не може да правят," заяви помощник директора на ФБР Кандис Уил пред CNN.

Нарушенията варират от странни до ужасни, а от Business Insider са подбрали някои от по-нелепите.

Ето ги и тях:

"По време на спор със съпругата си, служител на ФБР счупил електронния й четец на две и насочил зареден пистолет към главата на кучето им, докато то седяло в скута на съпругата." Наказание – отстраняване от работа за 45 дни.

"Служител на ФБР се скарал с любовницата си в нейния апартамент. Той бил пиян и не оказал съдействие на полицията. Отказал да предаде оръжието си, в резултат на което полицаите използвали физическа сила срещу него, отнели зареденото му оръжие и му сложили белезници." Наказание – освобождаване от длъжност.

Служител с 15-годишен стаж във ФБР извършил неколкократни измами с чекове. Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител използвал служебния смартфон Blackberry, за да изпраща съобщения със сексуален подтекст на друг служител." Наказание – отстраняване от работа за пет дни.

"Служител използвал личния си телефон, за да изпраща свои голи снимки на няколко други служители." Наказание - отстраняване от работа за десет дни.

"Служител използвал неправомерно базата данни на ФБР, за да търси информация за приятели и колеги." Наказание - отстраняване от работа за пет дни.

"Служител поставил записващо устройство в кабинета на началника си и записал негативни коментари по негова адрес. След това предал материалите на адвокат и завел дело срещу началника си." Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител, който карал автомобила си пиян, участвал в пътно-транспортно произшествие, при което и четирите гуми на колата били спукани и тя се озовала в насрещното движение." Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител използвал изгубената или открадната кредитна карта на непознат, за да зареди бензин и опитал неколкократно да изтегли пари от банковата сметка на човека от два банкомата. Когато бил разкрит, служителят излъгал за всичко това пред полицията." Наказание - освобождаване от длъжност.

"След като бил разкрит при специална операция, служител признал, че е купувал и гледал DVD-та с голи момчета." Наказание - освобождаване от длъжност.

"Служителка започнала връзка с бившия си приятел (който вече й е съпруг), знаейки, че той употребява и продава наркотици. Тя също така излъгала под клетва, когато била разпитвана за това“. Наказание - освобождаване от длъжност.

Ветеран с 30-годишен стаж във ФБР не подавал данъчните си декларации и не плащал данъци в периода 2008 – 2010 г." Наказание – отстраняване от работа за десет дни.

"Служител крал от хранителен магазин на няколко пъти. Бил разкрит по записа на охранителните камери." Наказание - освобождаване от длъжност.