Инвестиционната банка Goldman Sachs бе поредната финансова институция отчела по-високи от очакваните резултати. От банката обявиха печалба на акция за първото тримесечие в размер на 4.29 долара, на фона на очакваните 3.87 долара.

Приходите също превишиха прогнозите, като възлязоха на 10.09 милиарда долара, на фона на пазарните очаквания за 9.65 милиарда.

Акциите на банката се повишиха с над 1% на извънборсовия пазар.

Банката е запазила позицията си на водеща финансова институция при осъществяване на сливания и поглъщания. Тя е водеща и по размер на първични и вторични публични предлагания, както и като мениджър по пласиране на дългове.

„Доволни сме от нашето представяне през тримесечието“, коментира Лойд Бланкфейн, изпълнителен директор на финансовата институция, цитиран от Bloomberg. “Въпреки добрите резултати през първото тримесечие все още се е усещала неувереността в инвеститорите, които са ги възпирали от по-нататъшна активност“, допълва още Бланкфейн.

Нетните приходи от инвестиционно банкиране са били в размер на 1.57 милиарда долара през първото тримесечие на годината, или повишение с 36% на годишна база, както и с 12% в сравнение с четвъртото тримесечие на миналата година. Нетните приходи на звеното за финансови консултации са били в размер на 484 милиона долара.

Приходите на звеното за издаване на облигации са били с 63% по-високи на годишна база при 1.08 милиарда долара.