Всяка година студентският вестник на Харвадския университет The Crimson прави проучване сред дипломиращите се студенти по най-различни теми от плановете им след дипломирането до секса и наркотиците на територията на университета.

Според тазгодишното проучване на вестника 13% от дипломиращите се студенти в Харвард са правили секс между лавиците с книги в университетската библиотека.

По-конкретно, 14.5% от мъжете и 11% от жените си признават, че са правили секс в 100-годишната сграда на библиотеката.

Да правиш секс в библиотеката изглежда е част от „Голямата тройка“ или трите непозволени неща, които някои студенти в Харвард се опитват да направят, преди да са се дипломирали.

Другите две са да уринират върху крака на статуята на Джон Харвард (23% от дипломиращите се са го правили) и да участват в гол крос на територията на кампуса в последната вечер преди началото на изпитната сесия (32% са го правили). Едва 4% от дипломиращите се в Харвард тази година са изпълнили и трите неща, според проучването на Тhe Crimson.

По-изненадващото е, че едва 38% от студентите са споделили, че са пробвали марихуана, докато 9% са признали, че злоупотребяват с лекарства като Ritalin и Adderall.

Общо 61% от дипломиращите се от Харвард ще имат работа през следващата година, докато 18% ще запишат следдипломна квалификация.

Най-популярната сфера за работа сред дипломиращите се тази година е "консултантската дейност," където те очакват да печелят между 70 000 и 90 000 долара годишно.