Вот на недоверие е много добра идея, която с колегите ще обсъдим още днес, каза пред БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не участва в работата на Народното събрание. „Ще се борим парламентарно, докато не падне този парламент и не се направят предсрочни избори”, закани се бившият премиер.

Борисов заяви, че не ходим в парламента, защото там има хора, които пряко застрашават живота и здравето. Всички наши колеги са свидетели как те искаха да набият Десислава Атанасова, и скочиха всички около реда, около тях. Този човек с наглостта си (бел.ред. Волен Сидеров) отишъл под балконите на Валери Симеонов и му подвиква, и отива след това и се оплаква, че е бил нападан. Това е абсурда, каза още Борисов.

Той твърди, че никога не е имал нищо общо с Делян Пеевски и Цветан Василев. Нещо повече, според Борисов, Цветан Василев и Иван Костов са едно и също. „Сега двамата правят десен проект. Иван Костов продължава да се крие зад хората, но той и в момента управлява ДСБ и не дава възможност да се създаде истинско дясно. Той направи много, за да се върнат на власт БСП и ДПС”, твърди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ продължи с обвиненията към Иван Костов, който се „опитвал да яхне сегашните протести и от своите 3% да направи 30%”. Той повтори, че по време на своето управление е изпълнил всички неща, които биха могли да фигурират в една дясна програма: от строгата фискална дисциплина и бюджетния дефицит, които доведоха до бедност голяма част от българския народ и фалит малкия и среден бизнес заради неразплатените средства, през мораториума за добив на шистов газ и спирането на големи проекти като АЕЦ „Белене”, за които страната ни е подсъдима за 1 млрд. евро.

Борисов смята, че Делян Пеевски е изпратен от Цветан Василев в парламента. „Пеевски беше добре използван и за няколко часа стана най-мразеният човек в държавата, а неговият покровител Цветан Василев остана чист”, уточни той.