Бившият мениджър на отбора на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фергюсън cъчета своята любов към голфа с възможността да подпомогне действащите и пенсионирани служещи в Кралският Уелски пехотен полк (Royal Welsh).

Богата колекция от предмети, свързани с последната му година начело на футболния клуб, беше продадена на благотворителен търг в рамките на събитието Sir Аlex Ferguson Golf Classic, проведено на 5 юли в прочутия британски голф клуб Дъ Белфри.

Сред предметите, включени в аукциона, бяха служебният автомобил – седемместният Chevrolet Captiva, и уникален по рода си портрет на шотландеца с автограф.

Сред множеството други предмети в търга бе предложен и един забележителен за футболната история документ – ръчно написаното заявление за напускане на сър Алекс.

Постъпленията от събитието бяха дарени на Благотворителния фонд на Кралския Уелски пехотен полк (The Royal Welsh Benevolence Fund), който осигурява така необходимата подкрепа на действащите и пенсионирани офицери и войници от Кралския Уелски пехотен полк.

Moйс поема задълженията си начело на клуба

Сър Алекс напусна управлението на футболния клуб в края на миналия активен сезон. Неговият заместник, в лицето на шотландския му сънародник Дейвид Мойс, започна първия си работен ден на 1 юли.

Зад волана на черния Chevrolet Captiva LTZ 2.2 VCDi Mойс бе приветстван на тренировъчното игрище на отбора Aon Training Complex от голяма група спортни журналисти и фотографи.

Chevrolet е официален автомобилен спонсор на отбора на Манчестър Юнайтед от 2012 г. Това сътрудничество ще бъде заздравено допълнително с встъпването на Chevrolet в ролята на спонсор на фланелките на отбора в началото на футболния сезон 2014/2015 г.

Първият сезон от сътрудничеството приключи със спечелването от отбора на Манчестър Юнайтед на рекордната 20-та шампионска титла в британската висша футболна лига – впечатляваща поредица от успехи, която марката Chevrolet вярва, че ще бъде продължена и в ерата на Мойс.

Предсезонната подготовка ще включи няколко приятелски мача на отбора на Манчестър Юнайтед. Първият мач на отбора на Червените дяволи с Мойс начело бе в Банкок срещу отбора на Сингха Ол Старс пред публиката на препълнения стадион с 48 000 места. Лятното турне на британския футболен клуб ще включва и мачове в Aвстралия, Япония и Хонконг.

Първият официален мач на Moйс начело на отбора ще се играе срещу участващия в британския шампионат отбор на Уигън на FA Community Shield на 11 август. Седмица по-късно започва сезона на британската Premier League с мач между Манчестър Юнайтед срещу отбора на Суонси като домакини.

Марката Сhevrolet разширява обхвата на своето спонсорство във футбола

Компанията Chevrolet отбелязва напредък в своя ангажимент към футболната игра в световен мащаб, подписвайки тригодишен договор с Фурболната федерация на САЩ (United States Soccer Federation), включващ подкрепата на официалните мъжки, женски, младежки и олимпийски футболни отбори на САЩ.

“Както е добре известно на футболните фенове, футболът е нещо много повече от най-популярния спорт в света – той е форма на съвместно обществено изживяване и начин на живот,” сподели Моли Пек, директор на рекламната и промоционалната дейност на Chevrolet.

Споразумението разширява допълнително ангажиментите на марката Chevrolet към футболната игра, сред които е и ролята на член основател на проекта One World Futbol.

Чрез спонсорската подкрепа на проекта One World Futbol, компанията Chevrolet дарява 1.5 милиона практически неразрушими топки One World Futbol на младежите в пострадали от войни части от света, бежански лагери, преминали през природни бедствия райони, както и в множество изпаднали в неравноправно положение обществени групи в световен мащаб.

Топките One World Futbol никога не се пукат и никога не се нуждаят от помпане – с тях може да се играе, дори когато са пробити, осигурявайки забавление на децата, които се нуждаят най-много от него.