"Софийска вода" започва изпълнението на мащабен и ключов за столицата проект - благоустройствено оформление на пешеходната зона на бул."Витоша" от ул. "Солунска" до ул. "Алабин", I-ви етап - канализация и водоснабдяване, съобщиха от дружеството.

Стойността на инвестиционния проект е 1 210 000 лева.

Изпълнението му предшества планираното и финансирано от Столичната община архитектурно - благоустройствено оформление напешеходната зона на бул. "Витоша", от ул. "Солунска" до ул. "Алабин".

Проектът трябва да бъде изпълнен за по-малко от девет месеца и да бъде готов в началото на май 2014 г. Предвижда се подмяна на 525 м канализационни тръби и подмяна на канализационни отклонения, посочват от "Софийска вода".

В дългосрочен план, след обновяването на емблематичния за софиянци булевард, живеещите и служителите на стотици офиси в близост до бул. "Витоша" и съседните улици ще почувстват значително подобрение на качеството на предоставяните услуги, се казва в съобщението.

От там обаче предупреждават, че строително-монтажните работи при изпълнението в следващите няколко месеца може да причинят някои временни неудобства, като затруднено движение и паркиране в района.