Когато става въпрос за лоши навици по време на шофиране, винаги има спорове мъжете или жените имат повече такива. Проучване на insurance.com сочи известно изравняване между двата пола, като, разбира се, има разлики при различните лоши навици.

Ето и какво сочи изследването, направено сред 500 мъже и 500 жени шофьори по отношение на това какви са лошите им навици.

Мъжете като цяло са по-отмъстителни от жените, като е два пъти по-вероятно (в сравнение с жените) да надраскат с ключ някоя кола или да включат дългите срещу движещ се срещу тях автомобил, само защото нещо ги е издразнило.

Противно на очакваното, жените в много по-голяма степен ругаят пред децата, докато шофират - 44% срещу 30% при мъжете.

По отношение на ругаенето пред родителите обаче, жените са много по-умерени, като едва 9% от тях правят това, което е по-малко от 10-те процента от мъжете.

Навик да набиват спирачки, за да стресират някой неспазващ голяма дистанция имат 43% от мъжете и 39% от жените.

Шофьорите често ускоряват значително, за да предотвратят изпреварване – това го правят 25% от жените и 28% от мъжете.

Друг лош навик е да се притеснява шофьорът отпред, защото се движи твърде бавно. Това правят 21% от жените и 16% от мъжете.

Един от най-неприятните моменти за всеки шофьор е това някой да му заеме мястото на паркинга, докато чака да се освободи. Мъжете имат много по-голяма склонност да правят това – 13% от тях, докато едва 9% от представителите на нежния пол са толкова груби.

Увеличаването на скоростта, за да се блокира автомобил с подаден сигнал за престрояване се прави от 8% от жените и 10% от мъжете.

Много по-агресивни са представителите на силния пол и по отношение на ускоряване с цел догонване на автомобил, който ги е засякъл. Това правят 11% от тях, в сравнение със 7% при жените.

Равен брой мъже и жени – осем процента, удрят друг автомобил на паркинга и изчезват.

Интересен е фактът, че 25% от шофьорите, които признават лошите си постъпки, не съжаляват за тях.

Много по-различна е ситуацията при ругаеното пред деца, като 75% от шофьорите съжаляват за това. Следващият най-голям процент на съжаляващите – 62%, е в ситуацията, когато са „чукнали“ автомобил на паркинга и са избягали.