Редица анализатори дават своето мнение относно това дали пазарът е надценен, или не. Мнението на някои инвеститори милиардери обаче наистина може да натежи на пазара, предвид на опита им и факта, че са запазили своето място на пазара с годините.

Фрагменти от интервюта, дадени от милиардерите инвеститори Уорън Бъфет, Карл Икаан и Стенли Друкенмилър, сериозно би следвало да притеснят щатските инвеститори.

В интервю от миналата седмица Бъфет каза: „Акциите бяха нелепо евтини преди пет години и това вече е поправено“.

Той също така добавя „Трудно ни е да намерим изгодни неща, които да купуваме“.

Бъфет не бе единствения, който коментира пазара през изминалата седмица.

Инвеститорът Карл Айкан заяви: „Пазарът в момента дава изключително погрешна картина“.

„Пазарът казва в момента, че се справяме изключително добре, но не смятам, че много компании се справят толкова добре. По-скоро компаниите се облагодетелстват от много ниските лихви. Очевидно е, че ако компаниите могат да заемат средства при лихви от 3-4% и купуват активи, може би дори собствените си, носещи им доход от 9, 10 или 11%, то те ще изкарат много пари. По един или друг начин именно такава е ситуацията в момента...“, допълва още Икаан.

Тези коментари идват седмица, след като друг инвеститор милиардер Стенли Друкенмилър заяви: „Ако ми кажете, че програмата за обратно изкупуване на активи ще приключи след девет или 12 месеца, това наистина е голяма работа, защото по мое мнение, тази програма доведе до субсидиране на цените на активите. Ако се махне тази субсидия, то пазарът ще се понижи“, допълва още специалистът.