Кои са най-добрите цветове за облеклото ни, когато ни предстои интервю за работа? Според допитване до 2099 HR мениджъри синьото и черното са за предпочитане, а оранжева дреха е най-неподходящото, което можем да облечем.

В случай, че срещате някого за първи път носете дрехи в черно, синьо, сиво или кафяво, сочат данните от анкетата.

Черното е цвят, който се взема на сериозно. Нека си припомним, че лидерите в модната индустрия като Chanel и Yves Saint Lauren го използват непрекъснато. Цветът също така говори за изтънченост и притежанието на лидерски качества в кандидатите за съответната позиция.

Синьото е едни от най-добрите цветове, които можем да подберем при подготовката ни за интервю за работа, тъй като излъчва доверие и увереност.

Проучванията сочат, че ако носите тъмносин костюм на интервю имате по-големи шансове да бъдете назначени, отколкото всеки друг кандидат.

Сивото по принцип е самотен цвят, което би означавало, че сте индивидуалист. Покажете ли обаче увереност по време на интервюто, със сигурност ще заемете свободната позиция.

Бялото и червеното ще покажат, че Вие сте съответно организиран и силен. Червеното също така е свързано и с кураж и енергия. Кафявият цвят би се превел като надежност и безопасност.

Въпреки, че гововят за креативност, специалистите не препоръчват използването на цветове като зелено, жълто, оранжево или лилаво, когато се подготвяме за следващото си интервю.