Google може би работи по представянето на огромен смартфон с дисплей в размер на 5.9 инча, сочат спекулации в интернет. Фаблетът може да бъде представен през ноември, сочат данни на изданието Аndroid Police.

Виж още: Всичко за новия Moto G

Щатският интернет гигант най-вероятно работи съвместно с Motorola по представянето на фаблета, който ще се предлага от водещите мобилни оператори в най-голямата световна икономика, се казва още в информацията.

Все още не е ясно какво ще е името на подобен смартфон, който, според запознати, в момента носи кодовото наименование Shamu.

Подобен размер на дисплея е нетрадиционно голям за смартфон и е едва с един инч под големината на мини таблетите, като тези на Google Nexus 7.

Повечето фаблети са с големина на дисплея между 5.3 и 5.7 инча, като Samsung Galaxy Mega, с неговите разновидности от 5.8 и 6.3-инча, са сред малкото фаблети с подобни размери на дисплеите.

Виж още: Какво да очакваме от новия Galaxy Note 4?

Очаква се моделът да е с новия софтуер Android L, представен от Google съвсем скоро и предназначен единствено за смартфоните на компанията – Nexus. Това подхранва спекулациите, че новият смартфон може да е от серията Nexus.