Motorola представи дългоочакваното обновяване на ключовите си модели, сред които Moto X и Moto G, като заедно с това оповести пускане на пазара на дългоочаквания смартуоч Moto 360.

Моделът Moto X се отличава с по-голям дисплей от своя предшественик в размер на 5.2 инча, както и добавяне на алуминиеви елементи към тялото. Дисплеят е с подобрена резолюция, като е HD с 1080 пиксела.

Камерата на модела е 13-мегапикселова, както и софтуер Android 4.4.4, с възможност за ъпдейт на новия Android L.

Потребителите ще имат възможност да изберат и гръб на смартфона от кожа. Моделът ще излезе на пазара по-късно този месец, като цената му ще е 499 долара (741 лева).

Обновен беше и моделът Moto G, който поведе революцията при евтините смартфони, когато беше представен преди повече от година. Той отново ще се предлага за 179 долара (265 лева).

Той запазва процесора от стария модел, както и оперативната памет в размер на 1 GB. Дисплеят му обаче се повишава от 4.5 на 5 инча, макар и при запазване на резолюцията му от 720 пиксела и 294 точки на инч.

Новият модел е с 8-мегапикселова задна камера и 2-мегапикселова предна спрямо 5-мегапикселова задна и 1.3-мегапикселова предна при предходния модел. Той също ще е с операционна система Android.