Рибните бентове са един от най-старите методи за улов на риба. Те обикновено се изграждат от камъни или дървени колони и използват приливите за улавяне на риба в рамките на ограденото пространство.

Приливът вкарва рибата между стените на бента, а когато водата се оттегли, тя остава в капана на преливника и може лесно да се хване.

Проучванията показват, че този тип бентове са използвани по целия свят за улов на риба още от епохата на неолита, включително по крайбрежието на Тихия океан и дори във Финландия и Австралия.

В архипелага Пенгу, в западната част на Тайван, местните рибари изграждат бентове с помощта на наредени камъни през последните 700 години.

Пенгу има над 570 каменни бентове, но най-известният от тях е Twin-Heart. Построен от базалтови скали и коралов риф, както подсказва името му, той е във формата на две преплетени сърца.

Поради тази необичайна форма Twin-Heart привлича голям брой туристи, особено романтични двойки и младоженци.

Вижте още: Най-странните природни валентинки

Произходът на повечето каменни бентове, от които е изграден, не е известен, но те са в употреба в продължение на векове. Бентът, освен това, трябва да се поддържа, за да не стане жертва на приливите и отливите.

Каменните бентове някога са важни за икономиката в Пенгу. След промените в методите за риболов обаче състоянието им постепенно се влошава, като някои са погребани в пясъка, а от други остават само руини.

Twin-Heart е един от най-добре запазените в Пенгу. И днес, въпреки че губи своята функция като риболовен капан, се отплаща, като привлича вниманието на туристите.