Конкуренцията при умните часовници се нажежава. Няколко от водещите производители и конкуренти на „умния часовник“ на Apple планират пускане на обновени версии на своите продукти.

На 3 септември по време на мобилното изложение в Берлин се очаква да бъде представен умния часовник на Samsung - Samsung Gear S2.

Вижте още: Глобиха мъж за това, че ползва умен часовник докато шофира

Той най-вероятно ще е с кръгъл дисплей и с метален дизайн. Моделът се очаква да е с нано-SIM карта, което ще му позволява директно да се свързва с безжичните мрежи.

Или казано по друг начин, собствениците на новия смартуоч ще могат да приемат и извършват обаждания, да отварят приложения без ползването на смартфон, а директно от китките си.

Умното преносимо устройство ще разполага и с Wi-Fi-връзка.

Според слуховете цената на устройството се очаква да е 462 щатски долара.

Другият голям южнокорейски производител на мобилни устройства – LG също е започнал да предлага ъпдейт на модела си LG G Watch R. Той е със закръглен дисплей, което обяснява буквата „R” в наименованието му.

Новият ъпдейт ще даде възможност за връзка с безжични мрежи, нещо което бе обещано от компанията още през май.

Умният часовник е с 1.3-инчов дисплей с резолюция 320 x 320 пиксела. Процесорът му е Snapdragon 400, а оперативната му памет е 512 MB. Устройството разполага с 4 GB вътрешна памет и батерия с капацитет от 410 mAh. Той е водоустойчив, което му позволява да се държи на метър дълбочина до 30 минути.

Обновяване на умния си часовник планират и от Motorola. Снимки на следващото поколение Moto 360 вече изтекоха в интернет. Той се очаква да е от неръждаема стомана, да е с 1.2-гигахерцов процесор Qualcomm Snapdragon 400, както и 512 MB оперативна памет. Вътрешната му памет най-вероятно ще е 4 GB, като ще разполага с Wi-Fi възможности.

Барометър, сензор за сърдечен ритъм и батерия от 400 mAh, са другите му предполагаеми черти. Очаква се да бъде представен през септември.