Лихва от 3-месечен EURIBOR плюс годишна надбавка до 4.2% са сред преференциалните условия, които Българо-американска кредитна банка предлага за отпускане на инвестиционни и оборотни бизнес кредити по програма „Напред“. Като допълнителна отстъпка, клиентите ще могат да кандидатстват, без да заплащат такса за разглеждане на исканията за кредит.

Нисколихвените кредити са част от кредитна линия в размер на 25 милиона лева, които БАКБ договори в партньорство с Българска банка за развитие.

Програма „Напред“ е създадена от ББР с цел да подпомогне предприемачите в частния сектор. Тя предлага изгодно финансиране на микро, малкия и среден бизнес чрез нови оборотни и инвестиционни кредити при по-ниски лихви и нива на обезпечение.

Дългосрочните цели на програмата са да стимулира развитието на икономиката в страната, откриването и поддържането на нови работни места и насърчаването на инвестициите в регионите с най-високи нива на безработица.

Следвайки целите на програмата, БАКБ ще отпуска приоритетно средства за инвестиции и оборотни нужди на компании в преработвателната промишленост. Стремежът е да се даде възможност на бизнеса да произвежда повече добавена стойност с високо качество на крайна продукция, както и да се подпомогне повишаването на заетостта.

Партньорството между Българо-американска кредитна банка и Българската банка за развитие по програма“Напред“ следва цялостната стратегия за постигането на качествен и балансиран дългосрочен икономически растеж, заложена в Националната Програма за Развитие: БГ2020.

За повече информация относно условията на кредитите по програмата, можете да посетите www.bacb.bg или някой от офисите на БАКБ.