Безработицата в Германия продължи да се понижава, потвърждавайки доброто състояние на най-голямата европейска икономика.

Броят на безработните намалява с 6 000, с отчитане на сезонните фактори, до 2.706 милиона души през април, според данните на министерството на труда.

Това бе седмото поредно месечно понижение на безработицата. Спадът отговори на средните очаквания на анализаторите.

Нивото на безработица в Германия се запазва при 6.2%, или най-ниската стойност в новата история на страната.

След като прие над 1 милион бежанци през изминалата година, икономиката на страната проявява признаци на стабилност и доказва, че Германия може да се справи с този проблем, според пазарни наблюдатели.

Западна Германия регистрира понижение на безработицата от 7 000, докато Източна – с 9 000, посочи още докладът.

Независимо от добрите резултати, някои специалисти предупреждават, че все още икономиката на страната може да се влоши. Слаби данни за производствената активност и активността в сектора на услугите са в основата на тези прогнози.

Централната банка на Германия също вижда потенциална опасност от забавяне на ръста, както и продължаване на тенденцията за „не особено забележителния темп на растеж“.

Данните съдействаха за доброто представяне на еврото спрямо долара, като единната валута се повиши до 1.1360 спрямо долара, затвърждавайки ръста си след решението на Фед вчера да запази лихвите без промяна.