Съвсем скоро всеки ще започне да разказва за прекрасните си летни приключения у нас и зад граница. Всяко едно от тях си е струвало парите. Ако искате да избегнете рисковете за здравето, които всяко едно пътешествие крие, добре е да прочетете следващите редове.

1. Отказ от ваксина

Когато откажете да се ваксинирате, за да избегнете заболяване от сериозна болест, вие правите сериозна грешка. Едно ухапване от комар може да доведе до малария и други немаловажни здравословни проблеми по време на така чаканото пътуване.

Отказът от ваксина е най-глупавото нещо, което можете да направите, когато става дума за здраве.

2. Консумация на храна от улични магазинчета

Хората, които пътуват и разполагат със стегнат бюджет, често залагат на храна, която се продава на улицата. Тя е евтина и дори по-вкусна, в сравнение с някои гозби в ресторантите.

Въпреки това посещението на страна, в която чистотата на храната и съдовете не е приоритет, трябва да бъде отбелязано. Ще започнете да изпитвате неочаквани болки в стомаха и пътуването ще се превърне в кошмар.

По-добре направете проучване къде можете да се нахраните евтино в града, в който отивате.

3. Консумация на чешмяна вода

Хидратирането е важно. От него зависи животът ви. Добре е обаче да пиете предимно вода не от чешмата, а от бутилки или пък да я преварявате.

4. Пропускане на важни детайли в здравната застраховка

Много туристи си правят здравна застраховка, но не се вглеждат детайлно в подробностите в нея. Добре е да разгледате всички опции, преди да подпишете и да дадете парите си.

5. Забравяне на комплекта за първа помощ у дома

Знаем, че ви се иска да намалите обема на багажа, но точно кутията с неща за оказване на първа помощ ли ще зачеркнете от списъка? Това е грешка!

6. Ходене бос

Ходенето на бос крак е свързано с редица здравословни ползи. Когато обаче сте в чужда страна, препоръчително е да носите обувки.

Независимо дали се намирате на плажа или край водопад. Рискувате да се заразите с някоя болест.

7. Миене на ръцете

Никога не забравяйте да ги миете, но когато се намирате на места, където водата е кът, е добре да преразгледате практиките си. Заложете на продукти, които дезинфекцират ръцете. Водата използвайте само за пиене.

8. Непознаване на околността

Google maps прави приключенията още по-интересни и вълнуващи. Преди да отбележите на картата следващото място, което ще посетите, добре е да го разгледате подробно.

Използвайте интернет! Имате това щастие, за разлика от милиони хора преди вас, живели по друго време.