Apple ще проведе събитие следващата седмица, ориентирано към серията компютри Mac, твърдят публикации в технологичните издания.

В отделни материали, публикувани вчера, Tech Crunch и Recode съобщиха, че от Apple са определили датата 27 октомври за провеждане на събитието. Двете издания се позоваха на източници, пожелали анонимност.

Според слуховете в пресата, Apple ще представи нови модели Mac компютри, включително нов MacBook Pro модел. Слуховете се подкрепят от факта, че миналия месец компанията пусна MacOS Sierra, но без да обявява нови компютърни модели, които да поддържат софтуера.

Apple не е обновявала гамата на своите персонални компютри от доста време насам и с пускането на новата операционна система, изглежда че идеалният момент за промени е вече дошъл.

Традиционно Apple представя своите нови продукти във вторник или сряда, но сега обстоятелствата са наложили да се спре на четвъртия ден от седмицата, казва Tech Crunch, позовавайки се на свой източник.

Във вторник следващата седмица Apple ще представя финансов отчет за четвъртото тримесечие на своята финансова година, а в сряда големият технологичен съперник на компанията – Microsoft – ще проведе представяне на новото поколение на свето хибридно таблет/лаптоп устройство Surface. Поради тази причина от Apple са се спрели на дата 27 октомври.

Очаква се събитието да се проведе близо до централата на Apple в Купертино, Калифорния, а не в Сан Франциско, където наскоро бяха представени новите телефони от серията iPhone.