Ако възнамерявате скоро да обновите медия системата у дома, вероятно инстинктът ви насочва към закупуването на нов плосък телевизор. Ако обаче трябва да спазите бюджета си и искате да получите срещу парите си по-креативно решение, тогава проекторът, като алтернатива, е прекрасен вариант.

Проекторите вървят ръка за ръка с удивителни ползи. Вероятно си казвате – това не е ли малко ретро? Не, не е.

Съвременните проектори са идеални за Netflix, а също така и за доста други неща. Ето няколко убедителни причини да заложите на проектор, а не на телевизор.

1. Проекторът не изисква заемане на място на пода или на стената

При телевизора или трябва да го монтирате на стената, или да го поставите върху тв шкаф. Последният вариант заема част от площта в помещението и освен това го прави уязвим за детските лудории.

На свой ред проекторът е малък. Можете да го поставите върху лавица, без да заема излишно място. Ако си купите и прибиращ се екран за проектор, дори няма нужда да освобождавате празно място на стената.

2. За толкова пари ще си купите няколко проектора

Ако искате голям и плосък телевизор, това със сигурност ще ви струва доста пари. За такава цена можете да си купите много проектори.

3. Можете да направите дома си по-умен

Проекторът може да ви се струва ретро, но всъщност можете да го свържете с Apple TV или Chromecast, а също така с dvd плейър и видео конзолни игри.

4. По-мобилен е

Една от огромните разлики между телевизора и проектора е, че последният може да се съберете в чанта. Това означава, че можете да го отнесете и у съседите, у приятели или пък на вилата.

5. Няма нужда да се тревожите дали детето ще го счупи

Ако децата у дома са по пакостите, с проектор няма да се тревожите излишно. Той е малък, издръжлив и не е толкова скъп.

6. Превръща вечерните филми в специални мигове

Макар проекторът да удовлетворява доста потребности на съвременния човек, той все пак се различава от телевизора. Да гледаш филм на проектор е доста специално. Създава характерно усещане. Дори романтика.

Екранът обаче може да бъде толкова голям, а това прави груповите събирания у дома за вечерно кино прекрасни – просто няма място, от където да се вижда зле.