Много собственици на Samsung смартфони се вълнуват от въпроса колко скоро ще получат обновление и дали ще има такова.

Компанията Apple добросъвестно се старае да удължи срока на служба на старите модели, като ги оптимизира с новите версии на iOS.

Скорошен пример за това е пускането на iOS 10, който стана достъпен за всички устройства до 2012 г. Съгласете се, че възможностите на iPhone 5 към днешна дата превъзхождат възможностите на Galaxy S3, който се появи по същото време.

От информациите до момента обаче разбираме, че в Суел не бързат да правят подобно нещо от своя страна.

Южнокитайският гигант преди броени дни започна да разпространява обновлението на системата Android 7.0 Nougat за флагманите Galaxy S7 и S7 Edge.

Процесът не премина гладко. Ъпдейтът провокира редица пропуснати грешки.

Много собственици на Samsung телефони се питат – кога най-сетне ще получат ъпдейта и дали. Все пак устройствата на компанията не се изчерпват само с Galaxy S7 и Galaxy S7 edge.

Както стана ясно, в списъка със смартфони, които ще бъдат обновени до Android 7.0 Nougat, няма нито един евтин модел.

В списъка на късметлиите са Galaxy A3 (2016 и 2017), Galaxy A5 (2016 и 2017), Galaxy A7 (2016 и 2017), Galaxy A8, Galaxy A9/A9 Pro, Galaxy S6, Galaxy S6 Active, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S7 Active, Galaxy Note 5 и таблетите Galaxy Tab S2.

Т.е. това са достатъчно скъпи модели, които са актуални на пазара.

Уви, нито един представител на серията Galaxy J не присъства в списъка, макар тези устройства да са доста важни за потребителите.