Представители на изданието GadgetHacks проведоха любопитен експеримент. Неговата цел е да установи кой от настоящите флагмани е най-издръжливият и устойчив на външни увреждания.

Въпреки пълното отсъствие на защита по един от IP-стандартите, абсолютен победител в “схватката“ е китайският OnePlus 3T.

В наши дни пазарът на смартфони изобилства от защитени модели. Техният външен вид и производителност обаче оказват негативно влияние върху търсенето. Именно поради това е взето решение да се сравнят само представители на премиум сегмента – сред тях са OnePlus 3T, iPhone 7, Google Pixel и LG V20.

При провеждането на изпитанията е проверена здравината на конструкцията, устойчивостта на дисплейния панел, скенера за пръстови отпечатъци и обектива на основната камера за склонност към надраскване и напукване.

Устройствата са тествани и за водоустойчивост.

По време на експеримента е отчетена предразположеността на телефоните към ремонтни дейности и средната стойност на отделените им компоненти, които се сменят.

Едно от преимуществата на OnePlus 3T е неговата ергономика, която спомага за по-добро хващане на устройството и предпазва от произволно изплъзване от ръцете.

Широчината на смартфона се компенсира от удачно подбрания заден панел, който анатомически пасва на дланта, казват изпитателите. Текстурираният корпус допълнително създава усещане за увереност.

Ако все пак телефонът падне, здравата конструкция на OnePlus 3T не му позволява да се разглоби и да загуби част от функциите си.:

В полза на OnePlus 3T идва и керамичният панел, който прикрива скенера за пръстови отпечатъци.

Трудно можете да го одраскате, освен ако в джоба си не държите диамант, допълват изпитателите. Същото може да се каже и за сапфиреното стъкло, което защитава обектива на основната камера. То е доста здраво.

Освен това OnePlus 3T лесно се ремонтира. Достатъчно е да се развият два винта и устройството е готово за корекции.