Червен кожен салон, елегантен минибар, изискана изработка и винтидж детайли – по този начин изглежда возилото на основателя на бранда Уолтър Бентли. Само 100 коли от лимитирана серия Mulsanne W. O. Edition by Mulliner ще бъдат създадени в чест на 100-годишнината на Bentley.

Следващата година за компанията е юбилейна – 100 години откакто Уолтър Оуенън Бентли основава компания за производство на автомобили. В чест на събитието марката пуска лимитирана серия – 100 коли Mulsanne W. O. Edition от Mulliner.

Вдъхновение за създаването й се станало личното возило на основателя на компанията - Bentley 8 Litre от 1930 година. Тази кола е последната разработка на знаменития английски инженер. Смята се за класика от „златната ера“ на автомобилостроенето.

Винаги съм мечтал да създам автомобил, който ще бъде тих дори при скорост 160 км/ч. и ние успяхме да го постигнем, казва преди години Бентли.

Какви ще бъдат електромобилите Bentley И кога ще видим първия модел на пазара.

Всеки Mulsanne W. O. Edition майсторите от ателие Mulliner сглобяват на ръка. Във вътрешността на новите модели се запазва детайл от автомобила на Уолтър – частица от коленния вал на Bentley 8 Litre. Той е разделен между всички коли в серията и е затворен под стъклен прозорец в подлакътника на автомобила. Съседен на него е минибарът, където ви очакват коктейлни чаши и охладени бутилки. Интериорът на салота е елегантен – четири вида дърво, цветна кожа с ефект патина. Джантите са черни.

Новата серия ще може да видим на калифорнийското изложение Monterey Car Week в края на август тази година. Возилата ще се появят в продажба през 2019 г.