Airbnb търси човек с желание да си вземе едногодишна почивка от нормалния живот и да обитава без наем италиански дизайнерски дом.

През януари гигантът за споделяне на жилища обяви, че търси някой, който да живее в реставриран, триетажен дом в Самбука, Сицилия.

„С новооткритата гъвкавост за живот и работа от разстояние, един човек ще получи възможност да се премести в Сицилия със своето семейство, партньор или приятел в тази уникално реставрирана къща“, обявиха представители на Airbnb.

Името на града може би ви звучи познато. През 2019 г. населеното място стартира кампания за продажба на порутени домове само за 1 евро, за да насърчи международните инвестиции и да помогне за възстановяване на градчето.

Airbnb се вслуша в призива и работи с италианската архитектурна фирма Studio Didea, за да трансформира дома. За проекта компанията обясни, че използва материали и цветове в „хармония с местния пейзаж“ и съчетава както модерен, така и традиционен дизайн, за да се впише в архитектурата на Сицилия.

Градче в Сицилия ще ви продаде дом за 1€. Но получавате и 25 000€ за ремонтКакво по-хубаво от купуването на дом за 1 евро в средновековно италианско село? Например това - ще получите и 25 000 евро за превръщането на този груб диамант в мечтаната вила.

Сега домът се предлага с основна спалня със суперголямо двойно легло и самостоятелна баня, голяма всекидневна, кухня за готвач, работно пространство, допълнителна спалня на мецанин с голямо двойно легло и горен етаж, който включва допълнително жилищно пространство с голям разтегателен диван.

„Красотата на тази кампания е, че тя дава втори шанс не само на изоставена наследствена къща в сърцето на нашето село – това е и втори шанс за човека, който се нанася в нея“, сподели Леонардо Чачио, кмет на Самбука.

„Виждаме го като дизайнерско преобразяване на къщата и домакина. Търсим някой, който иска да живее с местното население и да участва във всички важни моменти на общността - от гроздобера до брането на маслини, и нямам търпение да приветствам всеки, който бъде избран."

Успешният кандидат ще може да избере спалнята, която най-добре отговаря на нуждите му, и ще отговаря за отдаването на втората в Airbnb.

Според компанията идеалните кандидати „трябва да се ангажират с домакинството и да допринасят за живота на градчето“. Програмата ще започне на 30 юни и ще продължи цяла година. Кандидатът ще запази всички приходи от хостинга в Airbnb.

Желаещите трябва да са над 18 години и да са на разположение да се преместят в Самбука за поне три последователни месеца, считано от 30 юни 2022 г. Кандидатите трябва да могат да говорят разговорен английски, малко италиански е плюс.

Избраният участник ще получи шанса да участва в менторска програма, включваща изучаване на италиански и посещаване на уроци по италианска кухня. Кандидатът може да доведе и своя партньор, приятел или семейство (общо максимум двама възрастни и две деца).