Туристите в Сингапур скоро ще имат нова възможност за почивка – такава, която не изисква полет.

Нов индонезийски частен остров, наречен ONE°15 Marina Nirup, беше открит на девет мили южно от Сингапур.

Стартът – първият от два етапа, включва откриването на ресторант и бар, фериботен терминал и пристанище, което може да побере 44 яхти с дължина до 150 фута.

Предлагат се също така имиграционни и митнически услуги, но засега само след предварителна уговорка, съобщава CNBC.

Според представител на компанията, до острова може да се стигне само с частна лодка, но това ще се промени след завършването на втория етап от развитието през 2024 г.

Фериботните услуги ще съвпаднат с откриването на хотел Westin Hotels & Resorts, което понастоящем е планирано за четвъртото тримесечие на 2024 г. Той ще разполага с 94 стаи и 52 вили.

В момента Westin Hotels & Resorts управлява 12 хотела в Югоизточна Азия, включително по един в Сингапур и Филипините.

От компанията заявяват още, че през втория етап от откриването на острова е планирано да отвори и друг комплекс - The Riahi Residences, в който ще се продават 30 вили.

Лукс в небето: Авиокомпания предлага полет до Малдивите в милионерски стилBeond предлага премиум салон с легнали седалки, които съчетават общи компоненти с автомобилите Ferrari

Остров Nirup е собственост на индонезийски предприемач в областта на недвижимите имоти и се управлява от оператора на яхтеното пристанище SUTL Enterprise.

Артър Тей, главен изпълнителен директор на SUTL Enterprise, заяви, че откриването на яхтеното пристанище ще облекчи търсенето на яхтени стоянки в Сингапур.

"Нашият стремеж беше да създадем изключителна, единствена по рода си луксозна дестинация за яхтсмените и пътешествениците", каза той пред CNBC. "Островът също така се надява да привлече все по-нарастващата ни демографска група на бизнес пътници.", допълва той.

ONE°15 Marina Nirup е част от индонезийските острови Риау – провинция в Южнокитайско море, където през последните две десетилетия са построени няколко частни островни комплекса.

Един от тях е Bawah Reserve, открит през 2017 г. Той се намира на близо 185 мили североизточно от Сингапур и е достъпен с ферибот, а след това с хидроплан. Според уебсайта на курорта, той включва шест острова и 36 бунгала и апартаменти.

Индонезийските власти спряха продажбата на морския резерват Widi Базираният в Бали холдинг PT Leadership Islands Indonesia (LII) притежава правата да развива туристическа инфраструктур, но не и да се разпорежда с островите

Частният остров Nikoi е открит през 2007 г. и се намира на около 53 мили от Сингапур. През 2017 г. собствениците откриват втори частен остров, Cempedak, който посреща гости на възраст над 16 години.

ONE°15 Marina Nirup е най-близкият остров до Сингапур.

"Моята визия винаги е била да създам огърлица от перли, която да украсява бреговете на този регион, като всяка перла представлява уникална ONE°15 Marina", допълва Артър Тей.