Преди три години един любопитен американски турист попада в крайбрежен бедняшки квартал в Мумбай и среща малко, усмихнато момиченце.

Днес Малиша Харва е на 15 години, с все така крехка фигура, но и със същата искряща усмивка, а семейството ѝ продължава да живее в колиба на крайбрежната ивица, осеяна с боклуци, разказва историята Reuters.

Животът дъщеря им обаче е различен.

От месец март тя е избрана за лице на кампанията Yuvati на луксозната индийска козметична марка Forest Essentials, посветена на младите индийки.

Преди това момичето изгрява и на корицата на списание Cosmopolitan India и става звезда в страната си.


От Forest Essentials виждат в това момиче същото, което и Робърт Хофман, когато започва да публикува видеоклипове в Instagram и YouTube за времето, прекарано с момичето и семейството ѝ през 2020 г.

Дръзка и общителна, Малиша говори с весело гласче, смее се, а очите й блестят – въпреки болезнените трудности, през които е преминала. Тя губи майка си в ранна възраст, а баща й трябва да работи дълги часова, за да може да отглежда двете си деца.

Познавайки силата на интернет, американският турист – който всъщност е актьорът и хореограф Робърт Хофман, ѝ помага да стартира кампанията "Go Fund Me".

Как TikTok подхранва бляна за богатство?Докато някои успяват да генерират солидни приходи, други отиват в затвора

Оттогава Малиша се превръща в инфлуенсър в социалните мрежи, като в някои от публикациите си използва хаштага "принцесата от бедняшкия квартал". При последното преброяване акаунтът ѝ в Instagram има 367 000 последователи, които се увеличават всекидневно.

Сега мнозина сравняват нейната история с филма "Беднякът милионер", спечелил "Оскар", чието действие се развива в Мумбай.

Пробивът на Малиша отразява постепенно променящите се нагласи в индийското общество, в което рекламата, масовата култура и филмите на Боливуд възхваляват светлата кожа като идеал за красота.

По всичко изглежда, че това е на път да се промени, а момичета като Малиша доказват, че всичко е възможно, когато имаш силата да се усмихваш, въпреки трудностите, и късмета да срещнеш подходящия човек в точното време.