Четирикратният шампион на NBA Леброн Джеймс е най-новата звезда от мъжки пол, забелязана да носи модел на дамска чанта от висшата мода.

Миналата седмица 38-годишният баскетболист пристигна в зала "Бол Арена" в Денвър, Колорадо, за последния мач на LA Lakers срещу Denver’s Nuggets.

През рамо той придържаше горскозелената чанта Speedy на Louis Vuitton – един от открояващите се артикули от дебютната колекция на Фарел Уилямс като творчески директор на мъжкото линия това лято.

Джеймс съчета чантата с поръчково яке от туид "Damoflage" (с пикселизирана щампа на Фарел, наподобяваща Minecraft, която вече се превърна в мотив на марката, подкрепена от Ким Кардашиян и Риана).

Нестандартната му визия последва още няколко известни мъже, които са бяха забелязвани в публичното пространство с дамска чанта, допълва CNN.

Милиардерът Леброн Джеймс грабна титлата за най-високоплатен баскетболистТова е поредно признание за спортиста, който едва сега оглавява класацията, но за това има логично обяснение

Австралийският актьор Джейкъб Елорди (в ролята на Елвис в предстоящия биографичен филм на София Копола "Priscilla") също се появи с луксозни чанти, включително Bottega Veneta Cassette, Chanel Mini Messenger, кожена Burberry Sanford, Valentino Loco и жълта версия на LV Speedy. "Никой не може да отдели Елорди от модните му чанти", написа потребител в X.

По подобен начин музикантите Tyler the Creator и A$AP Rocky също разхождат типично дамския аксесоар – първият беше забелязан с тюркоазен Chanel още през 2018 г., докато по-рано този месец A$AP беше щракнат да разхожда Bottega Andiamo в Барби розов нюанс.

Почитателите на дамски чанти от силния пол отдавна са заклеймени публично, припомня CNN. В един от епизодите на "Приятели" ("The One with Joey's Bag"), когато Джоуи дебютира с нова кожена чанта, неговата мъжественост и сексуална ориентация стават обект на постоянни подигравки от страна на Чандлър и Рос.

Всъщност мъжете, носещи чанти, често са обект на шеги в интернет с мемета, комикси и дори в стендъп комедийни сетове. "По-добре дръж пистолет тук, братле", казва комикът Андрю Шулц на мъж от публиката, който присъства на шоу през 2019 г., носейки малка кожена чанта.

Louis Vuitton избра бременната Риана за реклама на новата си линияМузикалната звезда изгря на билборд в Париж преди ревюто на луксозната марка

Но тенденцията се променя.

През август Фарел Уилямс заяви пред списание GQ, че проектирането на аксесоари е нещо, с което той с нетърпение ще се заеме като директор на мъжката линия в Louis Vuitton.

"Едно от нещата, които исках да направя, когато дойдох тук, беше да работя върху чантите", казва той.


Несъмнено това се оценява от хора като Джеймс и Елорди, чиито стилове допринасят за модния тренд и доказват, че мъжките чанти са звезди в ново социално-културно признание.

В крайна сметка, всеки има нужда от пространство, в което да съхранява личния си багаж, нали?