Музикантът, станал дизайнер – Фарел Уилямс представи дългоочакваната си втора колекция по време на новото ревю от мъжката линия на Louis Vuitton Есен-Зима 2024.

Шоуто във френската столица на модата Париж, насочи вниманието към американската култура, като индианските дизайни се смесиха с модерния лукс и демонстрираха уникалната визия на Уилямс за модната къща.

Самата колекция беше ярко тържество на американския дух, изпълнено с известната увереност и самочувствие на Фарел Уилямс.

Моделите наблягат на свободните пропорции, отразяващи модерния поглед към класическите американски силуети.

Фарел Уилямс покори Азия с модното шоу „От Хавай до Хонконг“Моделите дефилираха по открит подиум на Алеята на звездите - хонконгският отговор на холивудската Алея на славата

Манекените – мъже и жени, дефилираха по подиума с каубойски шапки, кожени и дънкови якета, украсени с емблеми на бикове, а каубойските им ботуши се отличаваха с лъскави метални капси.

Родео якетата блестяха със сложни бродерии, демонстрирайки луксозната изработка, която е синоним на марката, собственост на LVMH.

Ревюто подчерта и ослепителните костюми в стил Вегас - якета с блестящи ивици, съчетани с разкроени панталони, излъчващи енергия, както и емблематичното кожено палто в гангстерски стил, в смела интерпретация на традиционното уестърн облекло, допълва Euronews.

И все пак, сърцето на колекцията е сътрудничеството с художници от племената дакота и лакота – партньорство, което може да се види в сложните дизайни на шаловете, чантите и одеялата с флорални и геометрични мотиви, разказващи истории за наследството и идентичността им.

„Мъжка“ ли е дамската чанта? Отговорът дава Леброн ДжеймсБаскетболистът се появи в залата с горскозелена Speedy на Louis Vuitton

"Фарел искаше да извади на показ духа на индианците, да покаже, че все още сме тук, че все още сме устойчиви", коментира пред Асошиейтед прес 54-годишната Ребека Брейди, индианка от Ню Таун, Северна Дакота.

Освен в моден, събитието се превърна и в културен спектакъл.

ВИП гостите се насладиха на хамбургери с марката Louis Vuitton в барбекю, подгрявано с шампанско, символ на странна смесица от висша мода и класическа американска култура.

Уроци от Фарел Уилямс: Как се създава нова ера на лидерство в Louis VuittonРаботата на изпълнителния директор вече не е да управлява организацията на най-високо ниво и да работи най-ефективно. Днес това е само базово ниво.

Атмосферата беше допълнително заредена с изпълненията на Mumford & Sons и артисти от индианските нации.

Вечерта достигна кулминацията си, когато на сцената излезе самият Фарел Уилямс, предизвиквайки вълна от аплодисменти в публиката.