Федералните власти на САЩ усилено разследват обвиненията в сексуално насилие и сексуален трафик срещу съоснователя на WWE Винс Макмеън, според източници на The Wall Street Journal.

През последните месеци прокурорите в Ню Йорк са били в контакт с няколко жени, обвиняващи Макмеън в сексуални престъпления.

Милиардерът подаде оставка миналата седмица от кеч империята, която дълго управляваше, след като бившата служителка на WWE Джанел Грант заведе дело, обвинявайки го в сексуално насилие, включително, че я е карал да прави секс с други мъже от WWE.

Макмеън отхвърли обвиненията на Грант и каза, че федералното разследване няма да открие нередности. „Възнамерявам енергично да се защитя срещу тези неоснователни обвинения и очаквам с нетърпение да изчистя името си“, каза той.

През лятото федералните агенти са изпълнили заповед за проверка на телефона на Макмеън и са му връчили призовка, свързана с документи, в които има твърдения за „изнасилване, сексуален трафик, сексуално посегателство, търговска сексуална сделка, тормоз или дискриминация“ срещу настоящи или бивши служители на WWE, посочва WSJ.

Жалбата на Грант съдържа изображения на сексуални актове и копия на текстови съобщения, допълва изданието.

Основателят на WWE подаде оставка след обвинения в сексуално насилиеПоследните обвинения срещу Макмеън са в дело, заведено от Джанел Грант, която твърди, че Макмеън я е накарал да прави секс със „суперзвезда“ на WWE и други мъже

Грант и най-малко четири от жените, посочени в призовката на голямото жури, са сключили споразумения с Макмеън по обвинения в сексуално неправомерно поведение. Прокурорите са разпитали някои от тях, казват източниците на WSJ.

В жалбата на Грант се казва, че през 2022 г. Макмеън се е съгласил да ѝ плати 3 милиона долара, за да запази мълчание за връзката им, която според нея е започнала, след като са се срещнали през 2019 г. в неговата луксозна жилищна сграда, където тя също е живяла.

Грант, която е работила в отдела за връзки с таланти и правните отдели на WWE от 2019 до 2022 г., казва, че Макмеън е спрял да ѝ плаща след първоначален банков превод от 1 милион долара.

Другите жени, посочени в призовката на голямото жури, включват служителка, на която Макмеън е изпратил непоискани голи снимки, бивша кечистка от WWE, която казва, че Макмеън я е принудил да прави орален секс с него, бившата реферка на WWE Рита Чатъртън, която публично обвини Макмеън, че я е изнасилил, управителка на спа център, която каза, че Макмеън я е нападнал в курорт в Южна Калифорния и още една бивша служителка на WWE, която твърди, че ръководителят на отдела за връзки с таланти в компанията Джон Лауринатис я е понижил в длъжност, след като прекъснала връзката си с него.

Фалшиви шамари за милиарди. Винс Макмеън, който превърна кеча в бизнесЗа него може да се каже, че е успял бизнесмен по всички стандарти. За характера и човешките му качества обаче прилагателните далеч не са толкова ласкави

Макмеън отдавна отрича обвиненията на Чатъртън в изнасилване, направени за първи път публично в телевизионни интервюта през 90-те години. Той се съгласи на многомилионно споразумение в края на 2022 г., без да признае неправомерни действия. Адвокатът му каза, че се е съгласил на споразумението, за да избегне разходите по съдебния процес.

Колкото до Джон Лауринатис, неговото име се появява и в жалбата на Грант – тя казва, че Макмеън я е карал да го посещава в хотелските му стаи, където е правила секс с него преди началото на работните дни. Тя също така твърди, че двамата мъже са я насилили в офиса на WWE през 2021 г.

Лауринатис, бивш кечист, известен като Джони Ейс и дългогодишен изпълнителен директор на WWE, напусна компанията през 2022 г. без да коментира публично причината.

Адвокатът му Едуард Бренън сега казва: „Ние отричаме всички обвинения и ще защитаваме енергично г-н Лауринатис в подходящата обстановка.“

Световната федерация по кеч WWE и UFC се сливат в нова компанияСобственикът на Ultimate Fighting Championship ще държи контролен дял в ново публично търгувано дружество

Макмеън напусна за кратко WWE през 2022 г. и се върна в началото на 2023 г. Скоро след това той договори продажбата на WWE на Endeavour Group, собственик на UFC лигата по смесени бойни изкуства. Сделката създаде нова публична компания, наречена TKO Group и до миналата седмица той беше неин изпълнителен председател.

TKO Group вече предупреди инвеститорите за рисковете, свързани с дългогодишния лидер на WWE, който остава основен акционер. Миналата година групата заяви, че присъствието на Макмеън в нейния борд може да доведе до негативна публичност. „Всички по-нататъшни твърдения и разследвания могат да имат неблагоприятно финансово и оперативно въздействие върху нашите бизнес резултати“, предупреди още TKO Group.