Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални – Юлия, заяви, че ще продължи борбата на съпруга си за свободна Русия.

Във видеопост в X (Twitter) тя призова поддръжниците си да се борят с Владимир Путин с по-голяма ярост от всякога, съобщи Reuters.

"Искам да живея в свободна Русия, искам да изградя свободна Русия", каза Навалная във видеопосланието, озаглавено "Ще продължа делото на Алексей Навални".

"Владимир Путин уби съпруга ми", категорична е тя, като добави, че ще работи заедно с руския народ в битката срещу Кремъл за създаването на нова Русия.

"Убивайки Алексей, Путин уби половината от мен - половината от сърцето ми и половината от душата ми.

Но аз все още имам другата половина и тя ми казва, че нямам право да се отказвам.

Ще продължа делото на Алексей Навални, ще продължа да се боря за нашата страна.

Призовавам ви да застанете до мен. Моля ви да споделите гнева с мен. Гняв, ярост, омраза към онези, които се осмелиха да убият нашето бъдеще".

Навалная обвини руските власти, че са скрили тялото на съпруга ѝ и са изчакали следите от нервнопаралитичното вещество "Новичок" да изчезнат от тялото му.

"Ние знаем точно защо Путин уби Алексей преди три дни. Скоро ще ви разкажем за това. Със сигурност ще разберем кой точно е извършил това престъпление и как точно. Ще назовем имената и ще покажем лицата", допълва Юлия.