Новият биографичен филм за Доналд Тръмп попадна в списъка на престижната селекция за Кинофестивала в Кан.

Лентата със заглавие "Стажантът" е на иранско-датския режисьор Али Абаси и привлече вниманието на журито на световното филмово събитие.

Биографичната драма е с участието на Себастиан Стан в ролята на Тръмп и изследва кариерата му на начинаещ магнат в сферата на недвижимите имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години на миналия век, разказва Hollywood Reporter.

Любопитен факт е, че има и българска следа – нашата звезда в Холивуд Мария Бакалова, която влиза в ролята на Ивана Тръмп.

Сюжетът представя история между ментор и протеже, и документира началото на една могъща американска династия, разглеждайки теми като власт, корупция и измама. Във фокуса са отношенията между Тръмп и Рой Кон, нюйоркски прокурор.

На екрана ще видим и звездата от хитовия сериал на HBO "Наследници" Джереми Стронг в ролята на Кон. Ветеранът Мартин Донован е бащата на Доналд, Фред Тръмп.

"Стажантът" е гмуркане в подземията на американската империя, което представя издигането на младия Доналд Тръмп до властта чрез фаустовска сделка с влиятелния десен адвокат Рой Кон", казват създателите на лентата.

Снимките на "Стажантът" започват през ноември 2023 г. и приключват на 28 януари 2024 г., така че постпродукцията трябва да се осъществи изключително бързо, за да бъде готова за премиерата в Кан през май.

Повечето представители на киногилдията дори очакваха, че е по-вероятно лентата да се появи на кинофестивалите във Венеция или Торонто през есента.

77-ото издание на филмовия фестивал в Кан ще се проведе от 14 до 25 май.