Принцът и принцесата на Уелс публикуваха снимка на дъщеря си принцеса Шарлот по случай деветия ѝ рожден ден.

Празничната фотография беше споделена в официалните профили на двойката в социалните мрежи с благодарност „за всички мили съобщения днес“. Снимката е дело на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън.

Това е едва втората снимка за последните месеци след тази от миналата седмица за шестия рожден ден на най-малкия син на принц Уилям и Кейт, принц Луи, отбелязва CNN. Родителите са превърнали в традиция всяка година да пускат портрети на децата за техните рождени дни.

Принцеса Шарлот за последен път беше видяна публично по време на традиционната разходка на британското кралско семейство на Коледа до църквата в имението Сандрингам в Норфолк. По-рано през декември заедно с родителите си и братята си тя присъства на годишния коледен концерт в Уестминстърското абатство в Лондон.

Шарлот е трета в линията за наследяване на трона след баща си и по-големия си брат принц Джордж. И макар да е по-малката в семейството, майка ѝ разкри през 2017 г., че тя е „тази, която командва“.

Кралските наблюдатели си спомнят видео на Шарлот от държавното погребение на баба ѝ, кралица Елизабет II, през 2022 г., където тя напомня на по-големия си брат Джордж да се поклони, докато ковчегът на покойния монарх минава покрай тях на арката Уелингтън.

На парада Trooping the Colour в Лондон, тя не позволи на по-малкия си брат, принц Луи, да помаха твърде енергично на тълпите, докато каретата им минаваше покрай тях.

Шарлот Елизабет Даяна е първата британска принцеса, която не е изпреварена в линията на наследяване от по-малък брат.

Това се дължи на факта, че покойната кралица Елизабет II промени правилата със Закона за наследяване на короната от 2013 г., така че всички кралски деца, родени след 2011 г., да имат равно право на трона, независимо от пола им, припомня CNN.