Строителството на минимум осем МОЛ-а ще стартира през тази година в столицата на Румъния - Букурещ, в отговор както на засиленият интерес от страна на потребителите и преориентирането им да пазаруват в подобни големи търговски центрове, така и на инвеститорския интерес към изграждането на такива.
Най-големият мол в Румъния ще бъде изграден в южните части на столицата на Румъния и ще носи името Sun Plaza, като инвестициите за изграждането му се очаква да възлязат на значителната сума в размер на 100 млн. евро.

Това ще бъде първият мол в страната с включен в него хипермаркет, като той ще бъде построен на земя с площ от 11 хектара.

Строителните работи по изграждането му, които стартираха през декември 2006 година, се очаква да приключат през пролетта на 2008 година.

Търговският комплекс ще бъде изграден със застроена площ в размер на 208 000 кв. м. и ще е с търговска площ за отдаване под наем в размер на 76 000 кв. метра разположена на четири етажа.

В търговския център ще бъде разположен магазин от веригата BauMax - направи си сам, третият магазин на веригата от хипермаркети Cora, както и нов магазин за мебели - Mobexpert.