Доскоро начинът на живот на Антъни Фарер е толкова крещящ, колкото и луксозните ръчни часовници, които продава в Бевърли Хилс.

Магазинът му The Timepiece Gentleman се намира на легендарната улица Rodeo Drive. Кара червено Lamborghini и мотоциклет Ducati. Пътува често до Лас Вегас, където харчи десетки хиляди долари в казината.

35-годишният Фарер колекционира Patek Philippe, Rolex и други скъпи часовници и ги продава на други колекционери. Типичното споразумение с неговите клиенти му осигурява 5% комисионна за всяка продажба, според федерална наказателна жалба, получена от CNN.

Бизнесът му процъфтява или поне така смятат клиентите му. Фарер показва часовници на стойност до 430 000 долара в Instagram и YouTube, където неговите 300 000 последователи се възхищават на притежанията му.

Блясъкът и разкошът в живота на Фарер внезапно се сриват, когато агенти на ФБР го арестуват по обвинения, че е измамил клиенти за общо 3 милиона долара, като е продавал техните луксозни часовници и е прибирал приходите.

Във федералната криминална жалба, цитирана от CNN, подробно се описва "схема от типа Понци за луксозни часовници", продължила от края на миналата година до съвсем скоро. Жертвите са превеждали средства на Фарер за покупка на часовник или са му изпращали часовник за продажба по пощата, но никога не са получили плащане или аксесоара обратно.

Тайният живот на Джими Джонг, който открадна и изгуби $3 млрд. в биткойниХакерът, който участва в разработването на самия биткойн, е един от най-големите крадци на криптовалута за всички времена

Когато бизнесът му с луксозни часовници се разраства, клиентите започват да го обвиняват, че е изчезнал с техните часовници или пари, и споделят оплаквания в Reddit и YouTube.

Разследващите твърдят, че са разговаряли с повече от 20 клиенти. Една от предполагаемите жертви заявява, че е изпратила на Фарер 75 часовника на стойност около 3,2 млн. долара. По-късно Фарер е платил на клиента част от общата цена - около 385 000 долара - и е използвал някои от часовниците като обезпечение за заем от 300 000 долара, пише в съдебните документи.

Понастоящем Фарер е задържан под стража без право на освобождаване под гаранция в затвора в Лос Анджелис и очаква обвинението си през декември, както потвърждава Киаран Макъвой, говорител на прокуратурата на САЩ. Ако бъде признат за виновен за измама, той може да получи максимална присъда от 20 години затвор.

Разследващите продължават да проучват обхвата на предполагаемата измамна схема, като разпитват още клиенти, за да установят пълния ѝ мащаб.