Всеки, който отиде на почивка в Дания, обикновено се радва на симпатични провинциални вили, красиви плажове и малки островчета. Скоро обаче Дания ще стане и ски дестинация. Планирано е откриването на няколко целогодишни ски писти, за които компетентните архитекти вече са завършили проектите.

В пристанищния град Рандерс в източната част на Ютланд, на около два часа и половина път с кола северно от Фленсбург, ще се намира Skidome Denmark - най-голямото ски съоръжение в света! То ще обхваща площ от 100 000 квадратни метра, ще има шест закрити и две открити писти с обща дължина от 3.02 километра, както и фристайл парк за скейтбордисти. Разбира се, ще има и хотел, заведения и магазини. Дизайнът е особено вълнуващ - погледнато от високо, съоражението ще напомня на снежинка!

Skidome Denmark е замислен като гигантска арка, в която ще има шест писти на закрито с различна трудност. Той ще бъде най-голямата закрита ски писта, с дължина от повече от три километра (общо за всички шест закрити и две открити писти).

Големите лъчове, които обхващат дори река Gudenå, заедно създават формата на огромна снежинка - действително много впечатляващо.

На покрива на най-горния лъч ще има две черни писти на открито, а на покрива на средния лъч ще има площадка за BMX-ездачи и за скейтбордисти.

Отвътре: 3 000 метра писти с различна трудност. По този начин няма как да ви стане скучно, тъй като можете да сменяте пистите. Прозрачната външна обвивка предоставя изглед към околността.

Там, където се срещат трите лъча, е направена удобна връзка между пистите чрез вертикален лифт. Така скиорите могат да се местят от една писта на друга. Освен това всяка от пистите си има и свой собствен седалков лифт.

Най-долният лъч ще има градина на покрива, която ще бъде парк за жителите на Randers.

Така ще изглежда огромното ски съоръжение, погледнато от високо - като гигантска снежинка.