Бившият колоездач Ланс Армстронг обмисля да признае, че е употребявал допинг по време на състезателната си кариера, информира The New York Times.

Армстронг е споделил пред свои "познати и преди представители на антидопинговите органи, че обмисля публично да признае, че е използвал забранени стимуланти и кръвни преливания по време на колоездачната си кариера," твърдят от изданието.

Той се надява, че като признае вината си ще му бъде позволено отново да участва в състезания контролирани от Световната антидопингова агенция.

Седемте титли на Армстронг от Обиколката на Франция му бяха отнети, а той получи забрана да се състезава отново след като през миналата година реши да не се бори срещу обвиненията, че е използват допинг. Той също така изгуби доходоносния си рекламен договор с Nike.

Да признае вината си обаче няма да е толкова просто, колкото изглежда. Армстронг беше част от отбора спонсориран от щатските държавни пощи и ако признае, че е използвал допинг може да си създаде сериозни съдебни проблеми. Срещу него и съотборниците му може да бъдат повдигнати обвинения в измама на правителството.