Мадона скърби за своя откривател и бивше гадже Марк Каминс. През 1982 година той продуцира нейната първа песен „Everybody“.

„Ако не беше той, аз вероятно нямаше да имам кариера“, споделя мегазвездата.

Продуцентът и диджей Марк Каминс, освен бивше гадже на мегазвездата Мадона (54), е и нейният откривател. Той занесъл първия й демо запис на звукозаписна компания и продуцирал първата й песен през 1982 година. Преди няколко дни той е починал на възраст от 57 години в мексиканския град Гуадалахара от сърдечен удар.

„Много съм огорчена от новината за смъртта му. Ако не беше той, вероятно никога нямаше да имам музикална кариера.“, заяви Мадона за уебсайта The Hollywood Reporter.

Каминс помогнал на Мадона за нейния пръв звукозаписен договор. По това време той споделил първите музикални стъпки на певицата с продуцента Сиймор Щайн, чиято музикална компания „Sire Records“ веднага подписала договор с тогава непознатата певица. По същото време Мадона и Каминс имали и интимна връзка.

„Той беше първият диджей, който пусна моите демота – още преди да подпиша договор за запис на албум. Той вярваше в мен, когато никой друг не го правеше. Дължа му толкова много!“, продължи Мадона.

Особено трагичен е фактът, че певицата не е контактувала със своя откривател в продължение на години, за което вероятно се разкайва.