Отчетният сезон за второто тримесечие в САЩ бе открит традиционно с резултатите на Alcoa Inc вчера. От най-големия щатски производител на алуминий очакват ръст на търсенето на алуминиеви продукти от 7% през тази година, което се прие като сигнал за потенциален ръст в цената на метала.

Солидното търсене в сектора е стимулирано от самолетната индустрия, както и от сектора за търговски транспорт. Повишеното търсене на метала води до намаляване на натрупаните запаси, които бяха в основата на поевтиняването в цената на суровината с 13% през тази година.

За тримесечието от Alcoa обявиха нетна загуба от 119 млн. долара, което е 11 цента на акция, в сравнение със загуба от 2 млн. долара година по-рано.

Без да се отчитат еднократните разходи, компанията е отчела печалба от 76 млн. долара или 7 цента на акция. Това превиши леко очакванията на анализаторите за 6 цента печалба на акция.

Тримесечните приходи са се понижили с 2% до 5.85 млрд. долара, основно поради по-ниските цени на алуминия. Въпреки това обаче, те също се оказаха над средните очаквания на пазара за 5.83 млрд. долара.

След резултатите акциите на компанията почти не регистрираха промяна в нивата си по време на извънборсовия пазар.