Старши президентския съветник Дан Пфайфър заяви в телевизионно предаване, че адвокатите на президента на САЩ Барак Обама са се свързали със Samsung, след като стана ясно, че компанията стои зад снимката, която бейзболистът от Бостън Ред Сокс Дейвид Ортиз си направи наскоро с президента.

Пфайфър повтори твърденията на Белия дом, че президентът на САЩ не е бил запознат с това, че снимката е част от рекламна кампания, и е заявил, че това може да доведе "края на всички селфита."

С това, естествено, Пфайфър е имал предвид селфита с президента на САЩ, а не на всички снимки, в които хората снимат себе си.

"Той очевидно не е знаел нищо за връзката на Samsung с това и вероятно това ще е края на всички селфита," е заявил Пфайфър. "Всеки път, когато някой се опита да използва президента, за да рекламира продукт, това е проблем за Белия дом."

Освен че намекна, че инцидентът може да доведе до забрана на засилващата се тенденция на президентските селфита, Пфайфър е заявил, че адвокатите на Белия дом в момента се занимават със случая.

"Разговаряхме със Samsung за това и изразихме нашите притеснения," е казал Пфайфър.

Пфайфър обаче отказа да разкри подробности около разговорите между Белия дом и Samsung.