Можете ли да си представите, че през 2006 година не е имало Twitter?

Не, нали. Може би Twitter е най-невероятното изобретение на човечеството щом го завладя за толкова кратко време. Социалната мрежа обаче има и своите критици. Според някои тя е поредния начин отегчени тийнейджъри да седят пред компютъра цял ден.

Виж още: Най-популярните порно звезди в Tiwtter

Тези, които не харесват Twitter, считат, че мрежата е доста надценена.

Ето техните аргументи:

140 символа

Всичко трябва да се събира в 140 символа. Това не ви дава възможност да кажете кой знае какво.

Неграмотност

Може би и ограничението на символите играе роля тук. В стремежа си да съберете всичко в 140 символа пропускате букви, правите съкращения.

Много от хората в Twitter не се затормозяват с граматика. Те пишат както им падне и пренасят това и в реалния си живот.

Опасяваме се, че ако това продължи следващото поколение няма да може да напише едно цяло изречение без спелчек.

Скука

Много хора просто пишат от скука. Информацията, която получавате за това какво са вечеряли не ви е особено нужна. Други използват Twitter само да се хвалят – какво са си купили, къде са били. Всичко това, придружено със задължителната доза LOL, LMAO и т.тн.

Хаштага

Идеята е била насочена към практичност, но не мислите ли, че са станали ужасно досадни! Освен това, хората не ползват само един, а по 5-6 хаштага в едно съобщение.

Обръща му се прекалено много внимание

Опитайте се да си спомните кога за последно сте гледали репортаж за някое важно събитие по телевизията и не са ви залели с информация за това как хората са „реагирали” на новината в Twitter.

Около 5 минути ви четат туитове от известни хора, или от съвсем неизвестни – какво казал този, какво казал онзи, сякаш е нещо невероятно важно.

Рекламите

Да, чудесно е да можете да следите вашата любима звезда, но всъщност много от тях ползват Twitter само за реклама на своите предстоящи сингли, DVD-та и тн. Като досадните брошури, които пускат в пощенската ви кутия...

Лицемерна благотворителност

Милиони хора са готови да помогнат, като споделят и сложат един хаштаг. Да, нищо не ви коства са споделите нещо в социална мрежа. Така всеки може. Прави ли ви впечатление как всички са изключително социално ангажирани и споделят кауза след кауза в профила си, сякаш са Майка Тереза, само че виртуална... Хората залъгват сами себе си, че правят нещо полезно.