Борбата в ниския и среден ценови сегмент става ожесточена, като всеки водещ производител се опитва да представи модел с възможно най-добри характеристики в дадено направление.

В този ред на мисли, не е чудно, че новият модел от среден клас на Nokia набляга предимно на камерата, предвид на достиженията на компанията в тази насока.

Nokia представи новия си модел 830, който разполага с 10-мегапикселова камера, оптична стабилизация и оптика Zeiss. Това е най-тънкият модел с оптична стабилизация на компанията – едва 8.5 мм дебелина на корпуса.

Теглото за моделът, който е с 5-инчов дисплей с резолюция 1280 х 720 пиксела, е сведено до 150 гр. Моделът е с алуминиеви рамки и поликарбонатен гръб, като батерията е 2 200 mAh. Процесорът му е четириядрен с честота от 1.2 GHz и оперативна памет от 1 GB.

Смартфонът има възможност да заснема видео 4К.

Най-примамливото в модела е неговата цена, като той се очаква да излезе на пазара още през този месец на цена от 330 евро.

Другите два представени модела от компанията бяха смартфоните Nokia Lumia 730 Dual SIM с поддръжка на 3G и Lumia 735 с поддръжка на LTE.

И двата апарата представляват селфи-смартфони с подобрена 5-мегапикселова предна камера. Моделът 730 ще се предлага за 199 евро, докато 735 за 219 евро.

Тайванският производител на електроника Acer представи нов бюджетен смартфон, ориентиран предимно към младите хора любители на музиката.

Моделът е с името Liquid Z500, като беше представен вчера, в първия ден на изложението за потребителска електроника в Берлин.

Според компанията смартфонът дава на потребителите възможност да слушат музика с „качество на компактдиск“.

Предните говорители на смартфона са с изключително високо качество на звука (DTS Studio Sound).

Моделът е с 8 мегапикселова камера и пет инчов модел. Въпреки че от компанията все още не са оповестили точната цена, очаква се моделът да струва 150 евро и да излезе на пазара.