Когато получим молбата от България за предаването на Цветан Василев, най-напред съдът ще вземе решение относно изпълнението на условията за неговото екстрадиране. Окончателното решение по този въпрос обаче ще бъде взето от Министерството на правосъдието на Сърбия.

Това каза говорителят на Висшия съд в Белград Душица Ристич относно процедурата в западната ни съседка за съдбата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, който вчера доброволно се предаде на полицията.

Късно снощи съдът определи мярка домашен арест на Цветан Василев, който вече е предал паспорта си и е длъжен всеки ден да се разписва в полицейското управление по местоживеене.

"Съдията от Белград забрани на българския гражданин Цветан Василев да напуска страната, отне неговият паспорт и го задължи всеки ден, в работно време, да се разписва в полицейското управление", се казва в решението на съдията, цитирано от БГНЕС.

Съдът в Белград започва събиране на необходимата документация относно вземането на решение за изпълнението на законовите задължения за предаването на Цветан Василев, се казва още в официалния документ.

В официалната информация никъде не се споменава, че Цветан Василев е бил арестуван.