Apple започна да предлага безжичните слушалки AirPods в чуждестранните магазини. Вече можете да поръчате аксесоара и по интернет.

AirPods могат да се свържат към iPhone и iPad с ОС iOS 10, смартчасовника Apple Watch с ОС watchOS 3 или към Mac с macOS Sierra.

В комплекта влизат самите слушалки, калъф и кабел Lightning/USB.

Изданието CNET тества слушалките в продължение на 4 дни. Общите впечатления са положителни – звукът е отличен, формата е удобна и т.н.

Появили са се обаче и недостатъци. Предполага се, че Apple ще положи усилия да ги отстрани при второто поколение AirPods.

1. Ограничено управление

Когато правите двойно натискане по AirPods, можете да активирате гласовия помощник Siri или да паузирате/изключите музиката.

Използването на двете опции обаче не се случва. В настройките на iOS можете да изберете или помощника, или възможността за пауза.

2. Отсътствие на сензорни жестове

AirPods не позволява нито да контролирате силата на звука, нито да превключвате към нова песен. Това е неудобно за онези от потребителите, които са свикнали с EarPods.

Сега се налага да давате команди на Siri или да вадите устройството от джоба си.

AirPods не предлага сензорен панел за управление, какъвто има при някои от конкурентите.

3. Неудобно свързване към източниците на звука

Настройването на AirPods става лесно. Необходимо е само да отворите калъфа в близост до телефона и на екрана ще се появи бутон за включване.

Слушалките са свързани едновременно с всички устройства на потребителя, поради това можете да избирате.

Основният проблем е, че на всяко устройство има интерфейс, а това усложнява избора на източник на звука.

Струва си Apple да добави отделен панел за бързо свързане с безжичните слушалки.