БНП Париба обяви назначаването на Кристоф Деру за нов директор за България в сила от 1 октомври 2017 г. на мястото на Ханс Бруке, който оглавяваше клона на банката в България през последните 5 години.

Ханс Бруке ще поеме нови отговорности в рамките на групата БНП Париба в Киев, Украйна.

Кристоф Деру е с френска националност и има 25-годишен опит в банковия сектор с БНП Париба.

Той започва кариерата си в групата през 1991 г. и преминава през различни ръководни позиции във Франция, Белгия, Хонконг, Австралия и последната като ръководител на „Европейски корпорации“ в Корпоративно и Институционално Банкиране в офиса на БНП Париба в Мадрид, Испания.

„Диверсифицираният и интегриран бизнес модел на групата БНП Париба и по-специално подходът "Една банка", са основните ни стратегически силни страни. С глобалния си обхват в 74 страни, координирани бизнес линии и доказан опит, групата предлага пълен набор от иновативни решения, адаптирани към нуждите на нашите клиенти", посочи Кристоф Деру за ролята на БНП Париба.

„В България екип от 1 100 служители предоставят първокласни услуги и решения на нашите клиенти чрез трите дружества, представени на местния пазар: БНП Париба СА - клон София (Корпоративно и институционално банкиране и Бизнес линия „Депозити с Бъдеще“ за физически лица), БНП Париба Лични Финанси (лидер в потребителските кредити) и БНП Париба Кардиф (застрахователни продукти и услуги)."

Последните отличия, получени от БНП Париба, са признание за лидерската й позиция в банковия сектор.

Престижното финансово издание Euromoney обяви БНП Париба за „Най-добра банка в корпоративния сегмент” за 2017 г. (един от общо шестте присъдени приза на групата) и БНП Париба бе класирана като трета „Най-добра банка в управлението на парични средства“ в Централна и Източна Европа и втора в България.